Letošní e-SALON nabídne i neelektrické novinky

V těchto dnech probíhá v pražských Letňanech veletrh čisté mobility a technologií. Nenarazíte tam však jen na elektromobily. 

Letošní ročník se může pyšnit nejbohatší účastí elektromobilů, hybridů a dalších ekologických prostředků ve své historii. Auta můžete dokonce i sami vyzkoušet, pokud budete mít zájem. 

Národní premiéru si zde dopřál Renault Austral. A toto auto, ačkoliv je na stánku obklopeno plně elektrickým modelem Megane a Kangoo, tak až tak moc elektrické není. Jedná se o mild-hybrid, tedy o tu nejmenší formu elektrifikace. Bude i plně hybridní verze, ale ta přijde až později. Toto auto ale rozhodně stojí za pozornost, přináší totiž nový designový směr, který přišel s novým Megane, do příznivější cenové sféry. 

Za pozornost rozhodně stojí i stánek automobilky Škoda, která si přichystala model Vision 7S. Ten rozhodně nepřehlédnete, jen je škoda, že není možné nahlédnout dovnitř. 

Novinku si přichystala i automobilka Citroën, konkrétně model ë-C4 X, stejně jako Volkswagen s hodně stylovým ID. SPACE VIZZION a Hyundai s modelem IONIQ 6. 

Na návštěvu máte čas do neděle 13. 11. 2022, tak pokud vás moderní technologie zajímají, není na co čekat.

Tomáš Devera

Na Roadblogu jsem autorem veškerých textů, fotek i videí, pokud není uvedeno jinak.