Octavia poprvé v historii dostává sportovněji laděnou výbavu Sportline

Pokud zákazník nechce RS, ale sportovní vzhled ho láká, nově má možnost. Výbava Sportline nabídne nižší podvozek a samozřejmě optické změny.

Je až překvapivé, že Octavia tuto výbavu ještě neměla, ačkoli ostatní modely ano. To se nyní však mění. Vychází z výbavy Style, ke které přidává černé prvky exteriéru, kterými se více podobá sportovnímu modelu RS. Oproti RS si však můžete vybrat s širší nabídky motorizací, můžete tak tedy mít sportovněji vypadající auto, které ale spaluje CNG. Ceny začínají na 752 900 Kč za liftback a na 792 900 Kč za kombi.

Sportline dostane specifický přední spoiler, rámeček přední masky a nápis na dveřích zavazadlového prostoru v černé lesklé barvě. Plus samozřejmě plaketky na předních blatnících. Pokud zvolíte liftback, získáte i černý lesklý spojler na pátých dveřích. Zadní část zakončuje difuzor v černé lesklé barvě s chromovanou lištou.

Základní velikost kol je 17 palců, pokud by to však někomu bylo málo, lze pořídit i 18 a 19 palcová.

Změny se netýkají jen exteriéru, ale i interiéru. Ten obsahuje látkový potah přístrojové desky a dekorační lištu Piano Black. Samozřejmě i sportovní sedadla s integrovanými opěrkami hlavy a čalounění prodyšnou látkou ThermoFlux. Volant je v této výbavě sportovní a tříramenný.

Podvozek je také sportovní a nižší o 15 milimetrů. Pokud bude zákazník chtít, není problém auto vybavit adaptivním podvozkem. Z motorizací je opravdu široký výběr, výkonové spektrum sahá od 85 kW (115 k) po 140 kW (190 k). Motor 1,5 TSI o výkonu 110 kW (150 k) lze na přání objednat se sedmistupňovou převodovkou DSG a mild-hybridním ústrojím, motory 2,0 TSI o výkonu 140 kW (190 k) a 2,0 TDI o výkonu 110 kW (150 k) jsou dostupné s pohonem všech kol. Pro spořivější řidiče je možnost i pohonu na CNG.

V základní výbavě nabídne Sportline Matrix-LED přední světlomety, LED zadní světla, parkovací senzory vpředu i vzadu, zadní parkovací kameru, virtuální pedál, sunset a bezrámečkové zpětné zrcátko. S příplatkem za metalízu si nemusíte dělat hlavu, žádný není, metalíze je v základní ceně. Ta je 752 900 Kč pro verze s motorem 2.0 TDI o výkonu 115 koní a 1,5 TSI se 150 koňmi. Za motorizaci 1,5 G-TEC o výkonu 130 koní, tedy s pohonem na CNG, si automobilka řekne 773 900 Kč a za výkonnější 2.0 TDI se 150 koňmi 797 900 Kč. K dispozici je i pohon všech kol a samozřejmě automatická převodovka DSG. Příplatek za praktičtější kombi je 40 tisíc.

Foto: Škoda

Tomáš Devera

Na Roadblogu jsem autorem veškerých textů, fotek i videí, pokud není uvedeno jinak.