Tankování bez placení u obsluhy je snadné a rychlé

Možná jste se už setkali s možností tankování po zaplacení v automatu, případně načtením QR kódu. Někteří řidiči se toho obávají, není však čeho.

Přijet ke stojanu, natankovat, vystát frontu, zaplatit a jet zase dál. Tento způsob tankování známe asi všichni. Jsou ale i jiné možnosti, které zvláště v době pandemie začaly být oblíbené, jelikož omezují kontakt s dalšími lidmi. A navíc jsou i rychlejší.

Tankovacích automatů se někteří řidiči stále obávají, jelikož si myslí, že musí předem vědět, za kolik budou tankovat. A to v případě, kdy tankujete do plné, prostě nevíte. Není to ale tak, u takového automatu to funguje způsobem, že si vyberete částku, za kolik chcete tankovat. Takže třeba za 500 Kč. Pak zaplatíte kartou (to je pro někoho nevýhoda oproti klasickému způsobu), zastrčíte pistoli do nádrže a jakmile bude paliva za 500 Kč, tak se tankování ukončí.

Můžete ale nastavit třeba částku 2000 Kč. Na kartě se taková částka jen dočasně zablokuje, ale pokud se do nádrže vejde palivo jen za 1300 Kč, tak se vám přesně tolik odečte z karty. Nemusíte se tak bát, že je potřeba přesně odhadnout, kolik bude tankování stát.

Jsou ale i další možnosti, například aplikace v mobilním telefonu. V takové aplikaci navíc můžete mít i věrnostní karty, díky kterým získáte slevu na palivu. Pak to probíhá následovně – přijedete ke stojanu u klasické benzínky, natankujete jak jste zvyklí, ale místo cesty k pokladně jen načtete do aplikace QR kód. Pak si vyberete platbu buď platební kartou, nebo tou věrnostní. A je to. Můžete nasednout do auta a jet. Ze začátku má člověk sice pocit, že odjíždí bez placení, ale je to jen otázka zvyku.

Pokud preferujete platbu v hotovosti, tato řešení nebudou pro vás. V případě, kdy ale nechcete ztrácet čas ve frontách, může být takové placení přesně pro vás. Nebo pokud chcete omezit kontakt s ostatními lidmi.

Zdroj foto: PxHere

Tomáš Devera

Na Roadblogu jsem autorem veškerých textů, fotek i videí, pokud není uvedeno jinak.