Výstava e-Salon 2021 přináší premiéru nového Renaultu Megane

Dnes začala v Praze výstava e-Salon, která přináší novinky z oblasti elektromobility. Prohlédnout si můžete mnoho novinek, s některými se můžete i svézt.

Loňský ročník bylo nutné kvůli pandemické situaci přeskočit, tento se to však snaží dohnat. Automobilové novinky najdete v halách 3 a 4 a rozhodně je na co koukat.

Z vozů, které již na silnicích můžeme potkat, se zde ukazuje například Kia EV6, e-Niro, Ford Mustang Mach-E, Porsche Taycan a technologicky velice zajímavé Mitsubishi Eclipse Cross PHEV. Velkým lákadlem může být elektrický sporťák od Audi e-tron GT, ale i praktičtější Q4 e-tron Sportback. Na výstavě elektromobilismu nesmí chybět logicky ani Tesla, k vidění je model Y. Samozřejmostí jsou elektromobily a plug-in hybridy od Volkswagenu a Škody. Na vlastní člověk vidí, kolik elektrifikovaných modelů automobilky nabízejí.

Velkým lákadlem jsou premiéry. Jednou z nich je nejlevnější elektromobil na trhu, tedy Dacia Spring, se kterou se mnozí na e-Salonu setkají poprvé. Naprostou novinkou je nový Renault Megane E-Tech, který je již čistě elektrický. Jedná se o novou generaci a rozhodně stojí za prohlédnutí. Hned naproti návštěvníky uvítá zcela nová Kia Sportage.

Pokud budete chtít auta, nebo třeba elektrokola a elektromotorky, vyzkoušet, bude to v areálu PVA EXPO PRAHA možné.

Výstava není jen o elektrických autech, ale i o věcech, které s problematikou souvisí. A také například o elektrokolech. V galerii si můžete prohlédnout, co vás v Letňanech čeká.

Tomáš Devera

Na Roadblogu jsem autorem veškerých textů, fotek i videí, pokud není uvedeno jinak.