Legendy 2019: Krásná podívaná!

Tento článek vezmu opravdu stručně – jedná se o výstavu a tu nejde podrobně popsat. Ta se musí zažít. Letošní Legendy opravdu stojí za to!

Hlavní téma výstavy je MADE IN USA. A to je poznat hned při příchodu. Jakmile projdete vstupní bránou, je Amerika všude kolem vás. Zde je to trošku stísněné, ale holt americká auta zaberou hodně místa.

Pro mnohé je však hlavní atrakcí úžasná sestava vozů Bugatti – modely Veyron a Chiron Sport. Vidět taková auta na vlastní oči a z takové vzdálenosti je opravdu zážitek. Přijde mi super, že se jedná o vozy soukromých vlastníků, kteří je prostě přivezli a půjčili, ať se i my, kteří si takové auto nikdy nebudeme moci dovolit, můžeme podrobně podívat. Tyto skvosty najdete v Pavilonu Elegance. V tom samém pavilonu najdete například i krásné vozy Rolls-Royce.

Pokud se vydáte do Pavilonu Rychlosti, najdete tam to, co asi očekáváte – supersporty, jak hypermoderní, tak historické. V této části se v každém ozve ten malý kluk, který bude v sedmém nebi. I v ženách, protože taková koncentrace tak silných aut se jen tak nevidí.

Největší část výstavy je logicky venku. Podle mě je na této výstavě možné být celý den a nenudit se. Stále je na co koukat. Co se mi letos opravdu líbilo, tak to je vzdušnost prostoru. Auta nejsou namačkaná na sebe a vy tak máte plno místa například pro dobré fotky.

Do velkého množství aut si můžete nasednout, některými se i svézt, například u stánku Subaru je terénní trať, kde vás instruktoři svezou buď modelem Forester, Outback nebo XV.

Pokud vás budou bolet nohy, tak různých lehátek a občerstvení je všude plno. Nebudete tedy o hladu ani o žízni. Po celou dobu probíhají různé akce, ať již rozhovory, tak například průjezdy zajímavých aut, nebo třeba opravdu divoká akrobacie na motocyklech.

Když dojdete až na konec areálu, čeká na vás trochu ukrytá Offroad zóna, kde probíhají i jízdy pro veřejnost.

Tento ročník výstavy Legendy mohu rozhodně doporučit. Pokud se nedáte odradit frontou, která vás může na začátku potkat, nebudete litovat. Až člověk přemýšlí, co mohou pořadatelé vymyslet na příští rok… trumfnout letošní ročník nebude vůbec lehké.

Tomáš Devera

Na Roadblogu jsem autorem veškerých textů, fotek i videí, pokud není uvedeno jinak.