Od příštího týdne vyráží Renault E-Tech tour do českých měst

V osmi městech České republiky si budou moci návštěvníci vyzkoušet kompletní modelovou řadu Renault E-Tech a všechny hybridní, plug-in hybridní i čistě elektrické pohony. 

První ročník startuje 7. září a postupně se každý další víkend akce přesune do osmi měst. Začátek se uskuteční v Praze (OC Čestlice), následovat bude Brno (Olympia Brno), Olomouc (Olomouc City), Ostrava (Avion Shopping Park), Hradec Králové (OBI Hradec Králové), Liberec (Nákupní centrum Géčko Liberec), Plzeň (Olympia Plzeň) a na závěr zase Praha, tentokrát druhý konec, tedy Metropole Zličín.

Na každé akci si návštěvníci budou moci vyzkoušet modelovou řadu Renault E-Tech a všechny hybridní, plug-in hybridní i čistě elektrické pohony. K dispozici budou mít tým zkušených lektorů, kteří jim vše ochotně vysvětlí a pomocí speciálního softwaru vyhodnotí předváděcí jízdu (jízdní čas strávený na elektřinu, úspora paliva a emisí apod.) 

Návštěvníci budou mít k dispozici modelovou řadu E-Tech, která zahrnuje následující modely:  Arkana E-Tech hybrid, Clio E-Tech hybrid, Mégane Grandtour E-Tech plug-in hybrid, Zoe E-Tech 100% electric a Twizy E-Tech 100% electric.

Hybridní pohony u automobilů Renault obsahují 150 patentů a jedná se o opravdu hybridní pohon, nejen jen o elektrifikovaný termický pohon. V aktuální nabídce jsou dva druhy – klasický hybrid HEV, kdy se o nabíjení nemusíte starat a pak i plug-in hybrid, tedy PHEV, kdy je možná delší jízda čistě na elektřinu. Pohonná jednotka má dohromady tři motory, z toho je jeden spalovací a dva elektromotory. Velkou inovací je převodovka, která nemá klasickou třecí spojku ani synchrony, takže snižuje tření a energetické ztráty. O tom vám jistě rádi řeknou experti přímo na místě.

Předváděcí jízdy budou probíhat do 10:00 do 19:00 s tím, že poslední jízda začíná v 18:30 a každý účastník si bude moci vyzkoušet až tři vozy. Na místě bude drobné občerstvení, drobné dárky a možnost tzv. detailingu vozidla návštěvníka (umytí skel, světel, pneumatik a poznávací značky). 

Registrovat se můžete přímo na místě akce, nebo online na stránkách Renault E-Tech Tour 2021.

Zdroj a foto: Renault

Tomáš Devera

Na Roadblogu jsem autorem veškerých textů, fotek i videí, pokud není uvedeno jinak.