Toyota představila novou koncepci evropských autosalonů

Toyota Motor Europe v nových prostorách francouzského prodejce Eragny-sur-Oise odhalila budoucí vizi sítě evropských autosalonů. Nová koncepce autosalonů spojuje všechny produkty a služby mobility pod jednou střechou. V evropských zemích včetně České republiky bude postupně zaváděn mezi roky 2023–2025.

Zahajuje tím novou vizuální identitu značky, kde je návrh vnitřních prostor autosalonu uspořádán kolem centrálního ostrůvku, kde mohou zákazníci komunikovat se značkou jak digitální formou, tak i prostřednictvím prodejců či dalších specialistů.

Strategie Toyoty, definovaná jako ‚Beyond Zero‘, tedy výroba vozů nezatěžující životní prostředí, je v novém pojetí autosalonů Toyota velmi silně akcentována.

Na vyhrazených místech nového prostoru showroomu se nyní prezentuje kompletní nabídka produktů a služeb společnosti, od prodeje nových modelů přes produkty sportovní divize Gazoo Racing, bateriové elektromobily značky bZ, koncept prodeje ojetých vozidel, a samozřejmě také poprodejní a další služby, včetně služby mobility KINTO.

Interaktivní digitální komunikace
Zákazníci budou mít v nových autosalonech Toyota k dispozici nejrůznější nástroje interaktivní digitální komunikace, které věrně zprostředkují požadované informace bez nutnosti přímé komunikace s personálem, stejně jako zkušenosti a zážitky na míru zákazníka přímo v prostředí prodejny. Možnosti takové komunikace jsou velmi široké a intuitivní a zahrnují celou nabídku služeb, všech produktů značky i veškerá řešení mobility.

Vedle digitálních nástrojů komunikace jsou zákazníkům k ruce prodejní specialisté, připravení poskytnout další rady a pomoc podle individuálních potřeb. Nová koncepce autosalonu prodejcům obecně umožňuje přizpůsobit se požadavkům konkrétního zákazníka a zprostředkovat mu produkty a služby podle jeho potřeb.

„Naše nová koncepce autosalonu znamená důležitý krok v naplňování cíle stát se nejvíce elektrifikovanou značkou mobility preferovanou našimi zákazníky. Nový design autosalonů Toyota přináší nové zkušenosti se značkou i nový a mnohem přirozenější způsob práce pro naše prodejce. Všechny naše produkty a služby totiž soustřeďujeme pod jedinou střechu, kdy se prodejci pro zákazníka stávají skutečnými průvodci světem Toyota. V těchto prostorách mohou zákazníci zažít vše přímo v prodejně, kde jim naši prodejci také zajistí klíčový mezilidský kontakt,“ vysvětluje Didier Gambart, viceprezident pro prodej, marketing a zákaznické zkušenosti v Toyota Motor Europe.

Zdroj a foto: Toyota

Tomáš Devera

Na Roadblogu jsem autorem veškerých textů, fotek i videí, pokud není uvedeno jinak.