Renault TREZOR na Designbloku

Toto nebude žádný článek, spíše jen galerie. A v galerii bude v naprosté většině koncepční vůz Renault TREZOR, protože to je opravdu něco!

Pokud ho chcete vidět na vlastní oči, najdete ho při příležitosti akce Designblok na Výstavišti v Praze Holešovicích. Stejně jako plno další krásných věcí. A pokud si budete chtít vyzkoušet Renault Zoe či Twizy, budete mít možnost!

Tématem letošního ročníku Designbloku je Budoucnost. A to se myslím k tomuto autu naprosto hodí. Najdete ho v Superstudiu, což je pravé křídlo. A před samotným palácem se nachází stánek s elektroauty k vyzkoušení.

Něco málo informací o Renaultu TREZOR: dvoumístné elektrické kupé s výkonem 260 kW a točivým momentem 380 Nm. Zrychlení z 0 na 100 km/h je pod 4 sekundy. Palubní deska je z červeného dřeva a vlastně celý interiér vyvedený v červené kůži. Karoserie je z uhlíkových vláken a uprostřed kapoty se nachází otvory sání vzduchu, které mají tvary pláství. A zadní světla jsou z optických vláken a je v nich červené laserové světlo. Nabídne i tři jízdní režimy – neutrální, sportovní a autonomní.

Tomáš Devera

Na Roadblogu jsem autorem veškerých textů, fotek i videí, pokud není uvedeno jinak.