Subaru WRX STI: Speciální rozlučková edice

Subaru WRX STI se loučí v plné parádě. Že u nás (a v celé Evropě) kvůli emisím končí, jsem říkal v jeho testu, který najdete zde. Teď ale přichází speciální edice 15 kusů, které budou stát za to!

Že u STI neuznáváte jinou kombinaci, než modrý lak a zlatá kola? Tak ty v této edici budou! Ano, je to tak. V celé republice bude pouze 15 kusů, tedy u každého dealera jeden.

Edice se jmenuje výstižně Final Edition, bude k dispozici s modrým a černým lakem. Kola budou zlatá 19palcová, třmeny brzd stříbrně lakované a mřížka chladiče červená. Tento rozlučkový model bude tedy rozeznatelný na první pohled. Jiné by měly být také přední, boční a zadní spojlery a orámování koncovek výfuku. Uvnitř bude volant s alcantarou a další červené doplňky.

Vyrábět se budou v květnu, u nás budou nejpozději v srpnu. Cena bude trochu vyšší, než u výbavy Sport, tedy 1 380 000 Kč. Takže co se stylově rozloučit? Je to hodně limitovaná edice, vzhledem k tomu, že se u nás ročně prodá 60 Subaru WRX STI. Jak jsem zmínil v testu, odchází v nejlepším, což dokazuje i ocenění v anketě Zlatý volant, kdy STI získalo cenu za Sportovní automobil roku 2017.

Foto: Subaru

Tomáš Devera

Na Roadblogu jsem autorem veškerých textů, fotek i videí, pokud není uvedeno jinak.