Nové BMW řady 4 Cabrio má plátěnou střechu, velké ledvinky a české ceny

Ačkoli zrovna začíná podzim, proč nezačít už myslet na teplé jarní dny? BMW řady 4 Cabrio se začne prodávat v březnu, ceny má ale už nyní.

Sychravý podzim, tuhá zima (i když kdo ví)… někdo tato období miluje, někdo je zase nemá moc v lásce. Do té druhé skupiny patří majitelé kabrioletů, jelikož v tomto období se nejedná zrovna o komfortní zážitek. BMW ale už nyní představilo ceny nové řady 4 v provedení Cabrio a auta si můžete již objednávat, takže zima může rychleji utéct. Oficiální zahájení prodeje je naplánováno na 13. 3. 2021.

Ceny jsou v porovnání s předchozí generací o trochu vyšší, zároveň je ale vyšší i výbava. Pokud se rozhodnete pro základní motorizaci 420i, tedy benzínový čtyřválec s výkonem 184 koní, vyjde vás nově na 1 319 500 Kč, více síly ze čtyřválce nabídne 430i s výkonem 258 koní za 1 432 600 Kč. No a samozřejmě šestiválec nemůže chybět, ten se skrývá typicky pod označením M440i xDrive, porce výkonu je 374 koní a cenovka 1 843 500 Kč.

Najdou se i tací, kteří se staženou střechou rádi poslouchají ševelení naftového motoru. BMW na ně nezapomnělo a tak 190 koňová 420d zůstává v nabídce za 1 378 000 Kč.

To jsou pro začátek veškeré ceny, možná se v budoucnu dočkáme i naftového šestiválce. Co je však ale jisté, tak to je plátěná střecha. Ta sice ubírá na praktičnosti, ale přidává na stylu. Aktuální generací řady 4 v provedení Cabrio jsem měl na test, podívat se můžete zde. Ačkoli se mi auto líbilo i se zavřenou střechou, plátěná má přece jenom větší šmrnc. Ale zároveň i své minusy. Nebudu brát v potaz to, že by vám ji někdo poškodil, v takové době snad už nežijeme, ale například hlučnost u ní bývá vyšší a třeba odklízení sněhu je s ní náročnější.

Foto: BMW

Tomáš Devera

Na Roadblogu jsem autorem veškerých textů, fotek i videí, pokud není uvedeno jinak.